Održana konferencija o zaštiti životne sredine u Štutgartu

konferencija stutgart

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa dr Snežana Bogosavljević Bošković zajedno sa državnim sekretarom gospođom mr Stanom Božović prisustvovala je konferenciji o zaštiti životne sredine koja je održana 9. septembra 2014. godine u Štutgartu u Nemačkoj. Ova konferencija nastavak je projekta „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“ koji sprovodi nemačko savezno ministarstvo.

Gospođa Snežana Bogosavljević Bošković istakla je da je uspostavljanje partnerstva između Republike Srbije i Nemačke značajno zbog toga što se podstiču novi partnerski projekti iz oblasti održive energije, a istovremeno se obezbeđuja potpuna podrška ovakvim projektima. Ona je dodala i da je na konferenciji dogovoreno dalje jačanje saradnje između nemačkih i srpskih ministarstava, kao i saradnja između kompanija, univerziteta i naučno-istraživačkih organizacija.

Projekat „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“ sprovodiće se u naredne tri godine, a nemačko savezno ministarstvo će kroz ovaj projekat uložiti oko 8 miliona evra u Republiku Srbiju.

Inače, partnerstvo između Srbije i Nemačke jedno je od prvih partnerstava ove vrste uspostavljeno između dve zemlje, a uskoro će biti predstavljeno u sedištu predstavništva savezne pokrajine Baden-Virtemberg u Briselu.

Sandra Jovićević

foto:sps.org.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti