Održana konferencija o upravljanju energijom u lokalnim zajednicama

20-10-2015-Energija za sve pks.rs

U utorak 20. oktobra 2015. godine u prostorijama Privredne komore Srbije održana je konferencija „Energija za sve – razmena iskustava i unapređenje dijaloga o upravljanju energijom u lokalnim zajednicama“.

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije gospodin Aleksandar Kemiveš izjavio je da Privredna komora Srbije podržava sve aktivnosti koje su usmerene ka poboljšanju kapaciteta lokalnih samouprava, a samim tim i inicijativu vezanu za razvijanje kapaciteta lokalnih samouprava u primeni novih tehnologija u energetskoj efikasnosti.

Predstavnik Beogradske otvorene škole gospodin Mirko Popović istakao je da se kroz inicijativu „ReEnergija“ jačaju kapaciteti lokalnih zajednica za decentralizovano upravljanje energijom i povećava otpornost prema klimatskim promenama. Kako je dodao, uz pomoć dobrog energetskog upravljanja moguće je otvoriti nova radna mesta, obezbediti stabilnost snabdevanja energijom i omogućiti visok stepen zaštite životne sredine.

U okviru konferencije razgovaralo se o zaštiti životne sredine, ekonomiji niske emisije ugljenika, decentralizaciji upravljanja energijom, energetskim politikama, razvoju održivog menadžmenta.

Konferencija je održana u okviru inicijative ReEnergija koju realizuju Beogradska otvorena škola i Fridrih Ebert fondacija.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti