Održana konferencija „GREAT UK – Western Balkans Mining Business Exchange„

news-2015-march-petar_djokic_307360591

U Sarajevu u Bosni i Hercegovini 26. oktobra 2016. godine održana je konferencija „GREAT UK – Western Balkans Mining Business Exchange„.

Ambasador Velike Britanije u BiH njegova ekselencija gospodin Edvard Ferguson izjavio je da Bosna i Hercegovina ima veliki interes u modernizaciji sektora rudarstva, zbog čega je na konferenciji prisutno devet kompanija iz Velike Britanije. Kako je dodao, kompanije poseduju značajnu ekspertizu, veštine iz oblasti zaštite životne sredine i finansijskih i tehničkih kapaciteta eksploatacije uglja što bi moglo da bude značajno za BiH, ali i ostale zemlje koje učestvuju na konferenciji.

Ministar energetike, industrije i rudarstva Republike Srpske gospodin Petar Đokić istakao je da je konferencija dobra prilika da se promoviše sektor rudarstva On je dodao da u Republici Srpskoj ima oko 550 hiljada miliona tona rezervi različitih mineralnih sirovina, a istakao je i da je nedavno završen projekat TE „Stanari„. Naveo je i da su ovakve konferencije dobar način da se osiguraju investicije u sektoru rudarstva.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti