Održana javna prezentacija Nacrta PPPPN zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“

Foto: ekourb.vojvodina.gov.rs

U četvrtak, 11. maja 2017. godine u zgradi Skupštine grada Zrenjanina održana je javna prezentacija Nacrta Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“, organizovana od strane nosioca izrade ovog Prostornog plana, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine. Obrađivač ovog Prostornog plana je JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“ iz Novog Sada.

Javni uvid u Nacrt Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“ i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“ na životnu sredinu, održava se u trajanju od 30 dana, od 24. aprila 2017. do 23. maja 2017. godine. Nacrt Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“ sa kompletom referalnih karata i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“ na životnu sredinu izloženi su u Zgradi Skupštine grada Zrenjanina, Zgradi Opštine Novi Bečej, kao i u prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u Novom Sadu.

U toku prezentacije, istaknuto je da ovaj Prostorni plan predstavlja planski osnov za definisanje aktivnosti u oblasti zaštite prirode, turizma i ruralnog razvoja i polazni osnov za realizaciju nacionalnih, regionalnih i lokalnih interesa.

Javnoj prezentaciji prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave Grada Zrenjanina, JP za urbanizam Zrenjanin, ustanove „Rezervati prirode“ Zrenjanin i drugih institucija. Posebno je istaknut značaj izrade ovog važnog planskog dokumenta sa ciljem da se stvore uslovi za usklađeno i mudro korišćenje prirodnih dobara u okviru područja posebne namene kako bi se doprinelo zaštiti biodiverziteta, ugroženih prirodnih resursa i očuvanju predela.

Nakon prezentacije upućen je poziv zainteresovanim licima da dostave primedbe na Nacrt Prostornog plana područja posebne namene zaštićenih prirodnih dobara „Okanj bara“ i „Rusanda“, do kraja trajanja javnog uvida, u pisanoj formi, organima zaduženim za poslove urbanizma u jedinicama lokalnih samouprava i Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

izvor: ekourb.vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti