Održana 21. sednica Odbora za zaštitu životne sredine

sednica iyvestaj eko minpolj

U Narodnoj Skupštini Republike Srbije 24. novembra 2015. godine predstavljeni su Izveštaji o radu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, ali i Izveštaj Evropske komisije u delu koji se odnosi na Poglavlje 27. Izveštaji su predstavljeni na 21. sednici Odbora za zaštitu životne sredine.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da je oblast životne sredine u Republici Srbiji u poslednje dve godine zabeležila značajan pomak. Kako je istakla, ovo potrđuje i činjenica da je Evropska komisija spremna da predloži Savetu zemalja Evropske unije da se Poglavlje 27 otvori bez početnih merila. Gospođa Božović je dodala da je resorno ministarstvo moralo da rešava preko 2 hiljade problematičnih projekata iz oblasti zaštite životne sredine za koje nije postojao jasan monitoring izveštaja za utrošena sredstva, kao i da je do sada rešeno preko 80 odsto ovakvih projekata.

Na sednici se razgovaralo i o stepenu usklađenosti sa pravnim propisima Evropske unije, horizontalnom zakonodavstvu, klimatskim promenama, upravljanju otpadom, industrijskom zagađenju, hemikalijama, kvalitetu vode i vazduha.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti