Održan „Ekonomski i ekološki forum“ OEBS-a

oebs forum eko.minpolj.gov.rs

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) održala je dvadeset treći po redu „Ekonomski i ekološki forum“ u Beču u Austriji. Forum je trajao dva dana, od 26. do 27. januara 2015. godine.

Predsednik Stalnog saveta i ambasador Republike Srbije pri OEBS-u gospodin Vuk Žugić na forumu je istakao važnost prekogranične saradnje u oblasti upravljanja vodama.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da zagađenje voda predstavlja veliki problem, kao i da je potrebno raditi na edukaciji i podizanju svesti javnosti, na zaštiti i upravljanju vodama u regionu. Ona je dodala da su ciljevi iz ove oblasti za 2015. godinu sprovođenje principa dobrog upravljanja vodama, smanjenje uticaja zagađenja komunalnim vodama, bezbednost održivog upravljanja vodenim ekosistemima, razmatranje uticaja klimatskih promena na ovaj resurs, efikasno korišćenje vode, transparentnost u sektoru voda na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Na „Ekonomskom i ekološkom forumu“ OEBS-a učestvovalo je preko dvesta predstavnika ministarstava, državnih institucija, međunarodnih organizacija, akademske zajednice, preduzeća.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti