Očišćene deponije građevinskog materijala u Kucuri i Vrbasu

Foto: JKP Komunalac Vrbas

U Kucuri i Vrbasu, očišćene su deponije građevinskog materijala uz zabranu deponovanja otpada na svim smetlištima u opštini Vrbas, osim na Gradskoj deponiji koja se nalazi na Srbobranskom putu, saopšteno je iz JKP „Komunalac“.

Ovo je učinjeno na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave Vrbas, a kako se detaljnije navodi, sa deponije namenjene za odlaganje građevinskog otpada, koja se prostire na uglu ulica Maršala Tita i Mučenika Papuge u Kucuri, uklonjeno je blizu 1.500 kubika smeća.

,,Mesna zajednica Kucura, uz podršku lokalne samouprave, ogradila je deponiju na izlazu iz Kucure ka Savinom Selu i na tom mestu postavljen je znak da je zabranjeno bacanje smeća. Na obodu ulice Milivoja Čobanskog u Vrbasu, zabeležena je slična situacija, prilazni put bio je zatrpan raznim vrstama otpada, a pronađena je i kutija s kučićima koji su dalje prosleđeni u JAZIP. Deponija koja je bila namenjena za istovaranje građevinskog materijala prezasićena je i na nju više ne sme da se izbacuje smeće’’ navodi se na sajtu Opštine Vrbas.

Prema rečima Igora Škundrića, apeluje se na građane da deponiju za građevisnki otpad u Vrbasu više ne koriste.

Kako je istakao, početkom prethodne godine, na kraju ulice Milivoja Čobanskog izgrađeni su prstupni put i odvodni kanali. Neretko oni budu zatrpani, usled čega sugrađani ne mogu da uđu u svoje atare koji se ovde nalaze.

Dodao je i da su tokom prošle godine njihovi radnici ovu deponiju sanirali su devet puta.

Pročitajte još:

Iz JKP podsećaju da je Delegacija EU u Srbiji raspisala tender za projektovanje i izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Novom Sadu. Regionalni centar za upravljanje otpadom u Novom Sadu uključuje sanitarnu deponiju kapaciteta približno 1.209.000 metara kubnih, kao i projektovanje i izgradnju dve transfer stanice sa svim neophodnim zgradama i opremom u opštinama Vrbas i Bačka Palanka.

Do tada, kako se navodi, za građane opštine Vrbas dostupna je Gradska deponija na koju sav višak otpada mogu da istovare. Na glavnu deponiju u Vrbasu deponovanje smeća besplatno je za fizička lica koja otpad istovaraju iz putničkih vozila sa prikolicom.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti