Obustavlja se dodela sredstava za mlade poljoprivrednike Vojvodine?

Foto-ilustracija: Pixabay

Nakon što je budžet Pokrajine skupštinskom odlukom pretrpeo određene ‘rezove’, stiglo je obaveštenje za podnosioce prijava po konkursu za mlade poljoprivrednike da se ‘privremeno zastaje sa dodelom sredstava’.

Na osnovu obaveštenja Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a na osnovu skupštinske odluke Pokrajine o budžetu za 2020. godinu sredstva za poljoprivredu su umanjena, usled pandemije koronavirusa. Zbog toga, privremeno se zastaje sa postupkom odlučivanja i dodele sredstava po raspisanom konkursu za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine. Obaveštenje možete pročitati ovde.

Podsetimo, Pokrajinska skupština usvojila je rebalans budžeta, kojim se podrazumeva smanjenje sredstava u pokrajinskoj kasi za 4,2 milijarde dinara, odnosno za 5,4 odsto. Umesto 77,8 milijardi dinara, budžet sada iznosi 73,4 milijardi dinara.

Kada je o rashodima reč, najviše su umanjena sredstva namenjena investicijama preko Uprave za kapitalna ulaganja, i to od milijardu 217 miliona dinara i poljoprivredi od više od 800 miliona dinara.

Rebalans budžeta je kritikovan od strane opozicije, posebno umanjenja u poljoprivredi i trošenje budžetske rezerve. Smatraju, kako kažu, da je rebalansu trebalo da se pristupi mnogo pažljivije.

Autorka: Julijana El Omari

Izvor: Agroklub.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti