Obeleženo 60 godina rada Polja „B“, pogona „Prerada“ i TE „Kolubara“

sajt-f

U Lazarevcu je održana svečana akademija povodom šest decenija od početka proizvodnje uglja na Polju „B“, početka rada pogona „Prerada“ i TE „Kolubara“.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a gospodin Milorad Grčić izjavio je da je obeležavanje ovog jubileja veliki uspeh za „Elektroprivredu Srbije“. Kako je naveo, najstariji aktivni kop, ali i najmoderniji kop u Kolubari upravo je Polje „B. Za proizvodnju u „Kolubari“ realizacija opreme je izuzetno značajna, a trenutno je u toku ciklus modernizacije koji je vredan 180 miliona evra i planirano je da bude završen u naredne dve godine. Za efikasnost proizvodnje značajan je i završetak projekta homogenizacije i upravljanja kvalitetom uglja. Zahvaljujući uštedama i racionalizacijom poslovanja od početka godine ostvarena je dobit od 13,5 milijardi dinara, umesto planirane 2,5 milijarde.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić izjavio je da su EPS i „Kolubara“ lokomotiva razvoja Srbije. Rudari „Kolubare“ su požrtvovanim i predanim radom ostvarivali fantastične proizvodne rezultate decenijama unazad. Kompletna Vlada Srbije, na čelu sa premijerom, je partner i podrška EPS-u na putu da ostane moćna i jaka kompanija, koja je privredni oslonac zemlje, rekao je Antić.

Svečanu akademiju su organizovali EPS i Sindikat radnika EPS-a.

izvor: tent.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti