Novo Sarajevo prva opština u BiH koja će koristiti službena vozila na električni pogon

Foto-ilustracija: Pixabay

Opština Novo Sarajevo prva je u Bosni i Hercegovini koja će službena vozila sa motorima na unutrašnje sagorevanje zameniti vozilima na električni pogon. Nakon što je, kao društveno odgovorna lokalna zajednica preduzela niz aktivnosti koje će doprineti zaštiti okoline i smanjenju emisije ugljen-dioksida, Opština Novo Sarajevo nastavlja sa uvođenjem noviteta i razvojem ekološke svesti. 

Kako se navodi u saopštenju opštine, prvo vozilo na električni pogon je stiglo i biće korišćeno za potrebe opštinske uprave. Ugovorom sa firmom Porsche Leasing iz Sarajeva, koja je nakon sprovedenog postupka javne nabavke izabrana kao najpovoljniji ponuđač, definisano je pružanje usluga iznajmljivanja putničkog motornog vozila Folksvagen ID.4, putem operativnog lizinga. 

Opština Novo Sarajevo prethodno je donacijom firme Porsche Inter Auto instalirala javni punjač za električna vozila u Ulici Vilsonovo šetalište, u blizini zgrade Opštine. Na ovaj način Opština Novo Sarajevo je svojim sugrađanima omogućila punjenje električnih vozila na propisanim punjačima, a sve u cilju promocije korišćenja tehnologije električnih automobila koji doprinose dekarbonizaciji, odnosno smanjenju emisije štetnih gasova i čestica u vazduhu.

Energetski portal

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti