Novo rukovodstvo u kompaniji Schneider Electric Srbija i Crna Gora

Foto: Represent

Na čelo kompanije Schneider Electric Srbija i Crna Gora od danas dolazi Ksenija Karić, koja će u kompaniju uneti više od 15 godina iskustva i stručnosti stečenih u radu na različitim liderskim pozicijama iz oblasti energetike. Karić će na poziciji direktora zameniti Dejana Markovića, koji nakon četiri godine vođenja kompanije u Srbiji i Crnoj Gori prelazi na mesto direktora sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope. Dosadašnji direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope Dragoljub Damljanović imenovan je za direktora prodaje za pametne mreže (Smart Grid) za područje celog sveta.

„Veliko mi je zadovoljstvo, ali i odgovornost da nastavim uspešan put kompanije Schneider Electric u razvoju partnerske mreže, pristup tržištu krajnjih korisnika i ceo tim kompanije koji radi na tržištu Srbije i Crne Gore. Naši prioriteti i ubuduće će biti pružanje inovativnih rešenja iz oblasti automatizacije i upravljanja energijom, vrhunska usluga usmerena ka krajnjim korisnicima i razvijanje lokalne privrede kroz širenje mreže lokalnih partnera. Takođe, nastavićemo da se fokusiramo na kreiranje rešenja koja će pomoći velikim industrijama i svim našim korisnicima da idu u korak sa najnovijim trendovima u oblasti digitalizacije, te da upotrebom softvera iz portfolija kompanije Schneider Electric ubrzaju rast i posluju održivo uz postizanje značajnih ušteda“, izjavila je Karić povodom imenovanja.

Schneider Electric posluje na tržištu Srbije više od dve decenije, obezbeđujući digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Zajedno sa lokalnim partnerima i renomiranim preduzećima, kompanija godinama doprinosi lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu, budući da kroz potrebe sopstvenog i poslovanja partnera podržava više od 3000 radnih mesta. Pored toga, strategija poslovanja kompanije Schneider Electric zasniva se i na otvaranju novih licencnih partnerstava i transferu znanja i tehnologija. Ljudima širom sveta donosi tehnologiju koja preoblikuje industriju i transformiše gradove, a inovativna rešenja poput EcoStruxure platforme implementirale su i domaće firme, poput fabrike Immi u Nišu, Elektrovata iz Čačka, aerodroma Nikola Tesla, hotela „Hilton“ i „Šeraton“ i poslovne zgrada Green Heart GTC.

Izvor: Represent

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti