Novi Sad: Javni poziv za podršku nabavke bicikala

Foto-ilustracija: Pixabay (JillWellington)

,,Edukativni građanski centar’’, raspisao je Javni poziv za podršku nabavke bicikala za 2024. godinu, kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada Novog Sada.

Cilj jeste povećanje broja bicikala na ulicama Grada, a u svrhu poboljšavanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Kako se navodi, pravo na učešće imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada, u trenutku podnošenja prijave. Samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može da dobije sredstva po ovom Javnom pozivu.

Pročitajte još:

Ukupna sredstva koja su obezbeđena za dodelu podsticaja iznose 17.556.000 dinara, a pojedinačan iznos sredstava za podršku nabavke jeste 12.000 dinara. Ukoliko je cena bicikla manja od iznosa predviđenog Javnim pozivom, fizičkom licu biće uplaćen iznos u visini cene bicikla.

Zainteresovani mogu da podnesu prijavu do 16. maja 2024. godine u 12 časova.

Prijavljivanje se vrši popujavanjem traženih podataka putem aplikacije koja je dostupna na sajtu Gradske upravo za zaštitu životne sredine i na sajtu Udruženja, kome možete da pristupite ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti