Novi konkurs za poljoprivrednike vredan 100 miliona dinara

Foto-ilustracija: Pixabay

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dana 18. juna 2020. objavila je Konkurs za raspodelu sredstava za izvođenje radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta u 2020. godini.

Za odobravanje sredstava za izvođenje radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta u 2020. godini opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 100.311.257,23 dinara.

Ovim Konkursom se raspodeljuju sredstva i utvrđuje dokumentacija koju je potrebno podneti uz prijavu, ostali kriterijumi za ostvarivanje prava na korišćenje sredstava i način bodovanja pojedinih kriterijuma (u slučajevima kada je bodovanje uspostavljeno) za izvođenje radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, odnosno za nova investiciona i druga ulaganja koja obuhvataju:

  • komasaciju (investicione radove i geodetsko-tehničke radove);
  • nabavku nove opreme za navodnjavanje;
  • iskop/bušenje bunara u funkciji navodnjavanja;
  • studijsko-istraživačke radove, programe i projekte u oblasti zaštite i korišćenja poljoprivrednog zemljišta od značaja za Republiku Srbiju;
  • studijsko-istraživačke radove, programe i projekte u oblasti zaštite i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u pogledu detekcije načina korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini od značaja za Republiku Srbiju;
  • studijsko-istraživačke radove, programe i projekte u oblasti uređenja poljoprivrednog zemljišta od značaja za Republiku Srbiju.

Prijave na Konkurs za sve vrste radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, odnosno za sva nova investiciona i druga ulaganja podnose se zaključno sa 6. julom 2020. godine.

Više informacija pročitajte ovde.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti