NOVI KNEŽEVAC: U toku zamena krovnih pokrivača, uređenje trotoara, uklanjanje divljih deponija

Foto: Milisav Pajević

Ovih dana vrši se zamena krovnih pokrivača, uređenje trotoara, uklanjanje divljih deponija na teritoriji opštine Novi Kneževac.

 – Iskoristićemo ovo lepo vreme kako bi još nešto uradili i završili planirane investicije za ovu godinu. Ubrzano radimo na zameni krovnog pokrivača na srednjoj školi, gimnaziji, kao i na krovu fiskulturne sale. Istovremeno se radi i trotoar ispred školskih objekata, kao početak radova izgradnje celokupnog trotoara (sa obe strane ulice) od ulice Nenada Valčeva pa sve do reke Tise. U prvoj fazi izvode se radovi ispred objekata osnovne škole – rekao je dr Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Kneževac.

Istovremeno će u narednih petnaestak dana biti urađen i deo kanala za sprovođenje atmosferskih voda u centru naselja Ćala, kako bi se konačno spasila imovina fizičkih lica, koja zbog loše uraćene biciklističke staze „pliva“ nakon većih padavina.

Vrednost navedenih investicija za koje je sproveden postupak javnih nabavki, iznosi oko 7,5 miliona dinara, gde su sredstva obezbeđena iz budžeta opštine Novi Kneževac uz učešće Pokrajinskog sekretarijata za sport i fizičku kulturu i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

 – Veoma sam zadovoljan što istim intezitetom nastavljamo popravku svih objekata na teritoriji naše opštine, a u prilici sam da saopštim da je sva projektno tehnička dokumentacija za potrebe Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije kompletirana i dostavljena kancelariji tako da u narednih nekoliko dana očekujemo sprovođenje postupka odobravanja značajnih sredstava za velika ulaganja u školske objekte u Novom Kneževcu i Banatskom Aranđelovu, pri čemu moram da napomenem da će ta dva objekta biti urađena po najvišim standardima i u skladu sa potrebama budućih generacija – kaže dr Radovan Uverić.

Pored ovih radova, u toku su i radovi na uklanjanju divljih deponija, kao i radovi na rekultivaciji poljoprivrednog zemljišta u Srpskom Krsturu. Vrednost ovih radova, za koje je takođe raspisana javna nabavka, je oko šest miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od pokrajinskih sekretarijata.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti