Građani obišli postrojenje za prečišćavanje vode u Zrenjaninu

Foto: zrenjanin.rs

Građani iz Zrenjanina obišli su juče postrojenje za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu.

Prilikom obilaska predočen im je rad postrojenja i upoznati su sa tehnološkim procesom koji se na tom mestu odvija, a bili su u prilici i da postave pitanja. Ono što ih je najviše zanimalo jeste koliko će ubuduće plaćati vodu iz gradskog vodovoda, odakle se crpi voda, kakvog je ona kvaliteta, gde će biti odlagan otpad iz postrojenja, kao i koliki je kapacitet novog postrojenja i hoće li sadašnja vodovodna mreža biti smetnja u isporuci vode odgovarajućeg kvaliteta.

Direktor Vodovoda i kanalizacije gospodin Ivan Dević je naglasio da sada voda u gradskom vodovodu zadovoljava sve kriterijume, ali da administrativno nije za upotrebu.

Predstavnik investitora – firme Sinertek, Nenad Obradović, rekao je da je ovo postrojenje jedno od najvećih tog tipa u Evropi i da voda koja se odatle dobija zadovoljava ne samo evropske, već i mnogo strože kriterijume Srbije. Ukazao je da je postrojenje u potpunosti spremno od 1. septembra ove godine i da su svi tehnički uslovi ispunjeni, ali da postoji nesklad između zakonskih regulativa koji se trenutno rešavaju.

izvor: zrenjanin.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti