Najavljena nova pravila ponašanja u gradskom prevozu

Foto-ilustracija: Pixabay

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je, tokom gostovanja u jutarnjem programu TV Pink, objasnio da će ponovno uspostavljanje uobičajenog režima javnog prevoza teći postepeno.

„Kada Vlada Republike Srbije bude donela odluku, postepeno ćemo početi da puštamo gradski prevoz. On neće biti odjednom vraćen, a kako bude rasla privredna aktivnost i bude počinjao da radi veći broj privrednih subjekata, tako ćemo i počinjati sa uvođenjem linija gradskog prevoza u ponovni rad“, rekao je on i dodao da će nova pravila u vozilima javnog prevoza, zarad zaštite zdravlja putnika i vozača, biti propisana u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje.

„Moraćemo da se navikavamo na nove mere predostrožnosti koje će propisati način ulaska i izlaska iz vozila na jedna vrata, držanje propisane distance, korišćenje zaštitne opreme, kako putnika tako i vozača. Sve će to biti deo nove kulture ponašanja u javnom prevozu. U ovom trenutku čekamo procene epidemiologa i odluku Vlade Srbije“, zaključio je Nikodijević.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti