Nordijsko-srpsko partnerstvo za zeleno poslovanje i industrijske procese

Foto: Nordijske ambasade

Ambasade Danske, Finske, Norveške i Švedske, pod okriljem Nordijskog saveta ministara, organizuju seriju događaja na temu zelene tranzicije u Novom Sadu, Beogradu, Čačku i Nišu. Cilj konferencija pod nazivom „Nordijski zeleni projekat – Održiva rešenja za Srbiju” jeste podizanje svesti ključnih lokalnih partnera o važnosti zelene tranzicije, kao i prenošenje nordijskih iskustava i znanja u ovoj oblasti. Zelena tranzicija je odlična prilika za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i jačanje lokalnog tržišta i biznisa oko njega.

Konferencija u Nišu, pod nazivom „Nordijsko-srpsko partnerstvo za zeleno poslovanje i industrijske procese” je četvrta i poslednja u seriji događaja, a organizuje se pod pokroviteljstvom ambasade Finske i u partnerstvu sa Naučno tehnološkim parkom Niš. Fokus konferencije je na zelenom i održivom poslovanju i na prenošenju iskustava o tome kako poboljšati proizvodne procese, uključiti principe cirkularne ekonomije, digitalizovati poslovanje i istovremeno povećati produktivnost i efikasnost i trošiti manje resursa.

Poznato je da nordijske zemlje imaju blisku saradnju na mnogim poljima, kao što je poznata i nordijska solidarnost sa drugim zemljama i stalna nastojanja da svoja iskustva i najbolju praksu prenesu drugima. Imajući to u vidu, Nordijski savet ministara podržao je „Nordijski zeleni projekat” u Srbiji (#NordicGreenSerbia), koji implementiraju nordijske ambasade u Srbiji.

Događaj će biti održan 2. februara  sa početkom u 11 časova u Naučno tehnološkom parku Niš (Aleksandra Medvedeva 2a).

Izvor: Nordijske ambasade

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti