Niško komunalno preduzeće spremno za borbu protiv ambrozije

Javno komunalno preduzeće Medijana počelo je veliku akciju sređivanja i košenja prostora širom grada Niša, koji nisu u redovnom Programu rada Medijane, ali su važni za građane, poput prostora između Tržnog centra Roda i Gabrovačke reke.

Foto: wikipedia.org

Direktor JКP Medijana Dragoslav Pavlović poziva građane Niša da, ukoliko posumnjaju da na nekom prostoru ima biljaka koje liče na ambroziju, pozovu JКP Medijana i prijave svoju sumnju.

„Ekipe sektora zelenilo odmah će obići prijavljenu lokaciju i u slučaju da ima sumnjivih biljaka, ukloniće ih”, rekao je Dragoslav Pavlović i naglasio da je saradnja građana i komunalnih preduzeća u ovakvim situacijama od velike važnosti.

„Mi imamo ograničene kapacitete, ali nakon što smo u prethodnom periodu pokosili i uredili 99 odsto javnih površina i međublokovskih prostora koji su u našem Programu rada, sada imamo mogućnosti da, u slučaju potrebe, intervenišemo i na drugim lokacijama koje nisu u sklopu naših redovnih aktivnosti.

Glavni cilj ove akcije je smanjenje količine alergena u vazduhu koji mogu da ugroze zdravlje naših sugrađana”, kaže Pavlović.

Brojevi telefona na koje građani mogu prijaviti postojanje ambrozije su 0800 018 002 i 018 250 125, a problem se može i putem mobilne aplikacije Eko Lovac.

Izvor: Grad Niš

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti