NIS u lokalne zajednice ulaže više od 110 miliona dinara

indexUprkos teškoj situaciji na svetskom naftnom tržištu, NIS nije smanjio ulaganja u lokalnu zajednicu i za projekte je izdvojio isti iznos kao i prethodne godine – ukupno 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji gradova i opština u kojima kompanija ostvaruje svoju delatnost. To su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža i Srbobran.

Ove godine je na javni konkurs pristigao 971 projekat, a odluku o tome koji će od njih biti podržani donela je komisija koju čine predstavnici NIS-a, predstavnici lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz tih zajednica kao nezavisni članovi. Prilikom odabira žiri je vodio računa o ravnopravnoj podršci projektima iz pet oblasti važnih za dugoročni i održivi razvoj, kao i za podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. To su sport, kultura, nauka, zaštita životne sredine i pomoć socijalno ugroženim grupama.

Rezultati konkursa mogu se videti na veb-stranici zajednicizajedno.nis.eu , kao i na sajtovima lokalnih zajednica, a rok za realizaciju projekata je 31. mart 2017. godine.

Program „Zajednici zajedno” osmišljen je sa ciljem unapređenja kvaliteta života i razvoja lokalnih zajednica u kojima NIS posluje. Svesna da uspeh nije potpun dok se ne podeli sa okruženjem, kompanija već osmu godinu zaredom uspešno realizuje i podržava društveno odgovorne projekte, a do sada je preko ovag programa uloženo gotovo 800 miliona dinara i podržano više od 760 projekata, saopšteno je iz NIS-a.

Izvor: beograd.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti