Neophodnost racionalnog korišćenja energije

Foto-ilustracija: energetskiportal.rs

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić obišao je JKP Gradsko stambeno gde je izvršena energetska sanacija zgrade u okviru koje je zamenjena stolarija i urađena izolacija i fasada, ukazavši na potrebu da se štedi energija.

Antić je izrazio zahvalnost Gradu Beogradu na tome što učestvuje u velikom broju aktivnosti koje Vlada Srbije i Ministarstvo rudarstva i energetike čine pre svega u promociji energetske efikasnosti. On je, kada je ta problematika u pitanju, istakao da je ključno da kod svih građana probudimo svest o tome da moramo daleko efikasnije i racionalnije da koristimo energiju.

Ministar je naveo da je zato neophodno da se daleko odgovornije ponašamo prema okruženju u kojem živimo i da zajedno počnemo da poštujemo ono što imamo, upozorivši na to da je energija, po svim podacima, nešto što trenutno najneracionalnije koristimo. Srbija se, nažalost, po tom pitanju nalazi na začelju evropskih država, a i u samom regionu, rekao je on i podsetio na to da se resorno ministarstvo ovim pitanjem bavi već duži niz godina i da je, kada je reč o promociji energetske efikasnosti, u okviru tog ministarstva formiran budžetski fond.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti