Naselje Lisović dobija vodovodnu mrežu

99e979779026aea4b7340dd666bdc2f0_2285865213U ponedeljak 25. jula 2016. godine potpisan je ugovor o izgradnji sekundarne vodovodne mreže u naselju Lisović u Barajevu.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda saopštila je da naselje Lisović do sada nije imalo rešeno pitanje vodosnabdevanja iz gradskog vodovoda, već su se njegovi stanovnici snabdevali vodom iz sopstvenih bunara. Izgradnjom sekundarnog vodovoda stvoriće se uslovi da stanovnici ovog naselja budu priključeni na gradsku mrežu i time trajno reše pitanje stabilnog snabdevanja vodom za piće.

Planirani sistem vodovodnog snabdevanja naselja Lisović čini distributivna mreža kroz naselje i rezervoar „Dubrava”, a do sada je izgrađen primarni gravitacioni cevovod od ulaza u naselje Lisović do zone planiranog rezervoara „Dubrava”, na koji se direktno može priključiti distributivna mreža za potrošače prve visinske zone. Dalje priključenje potrošača druge i treće visinske zone uslovljeno je izgradnjom rezervoara „Dubrava” i pratećih pumpnih stanica.

Vrednost planiranih radova je 40,3 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je četiri meseca. Očekuje se da će radovi započeti sredinom avgusta ove godine.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti