Nagradni ekološko-literarni konkurs za mališane sa teritorije Grada Pančeva

U toku je prvi literarni konkurs za decu od 7 i 8 godina na temu: Šta je meni Planeta dala? Ovo je prvi konkurs koji je organizovan u sklopu kampanje „Avantura Zelembaća“, a u narednih mesec i po dana mališane očekuje još jedan literarni konkurs kao i jedno likovno takmičenje namenjeno prevashodno predškolcima.

U okviru prvog konkursa biće nagrađeno 10 radova, a sve što je potrebno jeste da roditelji pošalju ono što su njihova deca napisala na mejl: omladinska.zona@gmail.com do 31.7.2018.

Organizatori konkursa navode da nema naročitih propozicija i da deca slobodno puste maštu na volju.

Mališani imaju i dodatni motiv da pošalju pisane radove na ovaj literarni konkurs.

Autori najboljih radova imaće mogućnost da učestvuju na zabavnoj nastavi “Avantura Zelembaća” koja će biti održana u centru za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju „Mali Dunav“ Oglednog dobra Poljoprivrednog Fakulteta na Radmilovcu.

Kampanja „Avantura Zelembaća“ predstavlja koncept edukativne nastave koja obuhvata oblasti biologije, ekologije i zaštite životne sredine, a namenjena je klincima i klincezama predškolskog i školskog uzrasta.

U centru „Mali Dunav“, raskošnom prirodnom okruženju, deca će biti u prilici da pitaju, kažu i osete sve što ih interesuje u vezi sa prirodom, njenim zakonitostima i zaštitom životne sredine.

Edukacija će biti zasnovana na interaktivnom učenju i istraživanju, a uz mlade naučne saradnike deca će dobiti potpunu informaciju baš o onom segmentu prirodnih zakonitosti koje su ključne za očuvanje same prirode.

Aktivnosti u sklopu ove kampanje možete pratiti i na FB strani kampanje: https://www.facebook.com/Zelembaci/photos/a.1570408146419914.1073741828.1559856547475074/1628997257227669/?type=3&theater.

Tamara Zjačić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti