Nagrada za očuvanje prirode kompaniji „Coca-Cola sistem“

coca cola novosti.rs
Foto: Pixabay

Kompanija „Coca-Cola sistem“ nedavno je dobila Svetsku nagradu za inovacije u industriji napitaka i to za projekat obnove vlažnih staništa duž Dunava.

Predstavnik ove kompanije u Srbiji gospođa Milica Stefanović izjavila je da je očuvanje vode važna globalna tema, a s obzirom da je voda osnovni sastojak proizvoda ove kompanije bitno je njeno efikasno korišćenje. Ona je istakla da je cilj kompanije „Coca-Cola“ da do 2020. godine prirodi vrati svu vodu koju koristi za proizvodnju svojih napitaka.

Kompanija „Coca-Cola sistem“ zajedno sa Svetskom fondacijom za prirodu (WWF) poslednje tri godine rade na obnovi vlažnih staništa Dunava, a ovaj projekat obuhvata i Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“. U narednih sedam godina Svetska fondacija za prirodu zajedno sa kompanijom „Coca-Cola sistem“ nastaviće rad na obnovi vlažnih i plavnih područja Dunava.

Inače, Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ predstavlja deo budućeg UNESCO Prekograničnog rezervata biosfere „Mura-Drava-Dunav“.

Svetsku nagradu za inovacije u industriji napitaka (World Beverage Innovation Award) dodeljuje FoodBev Media Ltd., a ove godine dodeljena je u okviru međunarodnog sajma „Brau Beviale“ koji se održao u Nemačkoj.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti