Nadzorni odbor usvojio devetomesečni Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja

2016-10-31-11-_640x418U periodu januar-septembar 2016. godine Javno preduzeće Srbijagas ostvarilo je poslovni dobitak u iznosu od 9,9 milijardi dinara i pozitivan finansijski rezultat u vidu neto dobiti u iznosu od 359,7 miliona dinara. Pozitivna kretanja u realizaciji kako finansijskih prihoda tako i rashoda u navedenom periodu rezultirali su ostvarenjem dobiti iz finansiranja u iznosu od 1,7 milijardi dinara.

Ovo su podaci iz Finansijskih izveštaja i Izveštaja o relizaciji godišnjeg programa poslovanja JP „Srbijagas“ u periodu 01.01-30.09.2016. koji su juče jednoglasno usvojeni na sednici Nadzornog odbora Srbijagasa.

Preduzeće je u prethodna tri kvartala ove godine, ostvarujući pozitivan neto finansijski rezultat, nastavilo pozitivno kretanje u poslovanju s kraja prethodne godine. Međutim, i dalje je prisutan problem otežane naplate potraživanja od kupaca prirodnog gasa, što je rezultiralo značajnim rashodima po osnovu obezvređenja potraživanja u iznosu od 11 milijardi dinara sa opredeljujušćim uticajem na iskazan iznos neto dobiti

 Nacionalna gasna kompanija, tokom posmatranog perioda, nastavila je politiku sigurnosti i kontinuiteta u snabdevanju potrošača prirodnim gasom, obezbeđujući delatnost od opšteg interesa.

Sednica Nadzornog odbora, kojoj je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, održana je u prostorijama Srbijagasa u Master centru Novosadskog sajma u Novom Sadu. Pored članova NO, prisustvovali su joj zamenica generalnog direktora Blaženka Mandić i svi izvršni direktori JP „Srbijagas“.

Izvor:srbijagas.co.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti