Na snazi vanredna situacija u Žagubici

Photo: Pixabay

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da pripadnici tog sektora crpe vodu na više lokacija na teritoriji opštine Žagubica, kao i da se voda na ugroženom području povukla u korito reke Tisnice.

Marić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da je, usled obilnih padavina koje su zadesile region opštine Žagubica,došlo do izlivanja reke Tisnice, zbog čega je na snazi vanredna situacija na delu teritorije te opštine, odnosno za naselja Žagubica, Suvi Do, Izvarica, Ribare, Krepoljin, Vukovac, Milatovac i Jošanicu.

Nema povređenih niti stradalih građana. Pripadnici Sektora za vanredne situacije su spasili 60 osoba iz ugroženih domaćinstava u koje je ušla voda, dok je upravo završena evakuacija još 240 osoba. Više nema opasnosti po stanovništvo, a voda se povlači, naglasio je on.

Marić je dodao da su na crpljenju vode angažovana 24 vatrogasca-spasioca sa sedam vozila, šest čamaca i četiri pumpe za crpljenje vode, navodi se u saopštenju MUP-a.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti