Na časovima praktične nastave prave kućice za pse lutalice

U akciji „Dom za sve nas“ učenici i nastavnici Tehničke škole na Ubu na časovima praktične nastave prave kućice za nezaštićene ulične pse.

Foto: pixabay.com

Podržala ih je i lokalna samouprava. Budući mašinbravari, iz ubske Tehničke škole, rešili su da kroz rad na praktičnoj nastavi, pomognu napuštenim psima.

Izradom prve dve kućice za pse lutalice, ideju svojih profesora, sprovode u delo.

– Mi doživljavamo ovu praksu kao neku humanitarnu akciju za naše četvoronožce koji nemaju gde koji su lutalice, kaže Miroslav Tadić, učenik ubske Tehničke škole.

– Radimo na praksi svašta, pa je humano bilo da radimo ove kućice i da učimo da pravimo stvari, kaže učenik Dejan Kosanić.

Plemenita akcija nastavnika i učenika Tehničke škole, koja je poznata po dobrim rezultatima i društveno odgovornom odnosu, podstakla je i druge ubljane i organizacije da pomognu nezaštićenim životinjama.

– Iz Uba su učestvovala privatna preduzeća koja su donirala material, takođe i ljudi dobre volje. Inicijator je bio naš školski pedagog, kaže Sreten Obradović, nastavnik praktične nastave u ovoj školi.

– Bilo bi dobro da i nasi sugrađani učestvuju u ovoj akciji, donošenja hrane gde budu postavljene kućice. I to bi bilo otprilike pravi potez i uvek će naša škola podržati svaku akciju koja je humanitarna, navodi Radovan Popović, org. praktične nastave, Teh.škole Ub.

Ubsko komunalno preduzeće „Đunis“ u okviru kojeg radi i jedno od boljih prihvatilišta za pse u Srbiji, organizovaće preuzimanje i postavljanje kućica na najpotrebnije lokacije u Ubu.

– U stalnom smo kontaktu, u stalnoj saradnji, prihvatamo bilo kakav vid saradnje i tu smo i mi njima da pomognemo kao i oni nama. Ovaj put se oglasila Tehnička škola opštine Ub, želimo da im se zahvalimo na ovaj način da kažemo da neće ostati nenagrađeni. Mi ćemo i dalje raditi akcije sa njima i odazvati se bilo kakvom pozivu i saradnji, kaže Jelena Marinković, iz JKP „Đunis“.

Učenicima ubske tehničke škole i njihovim nastavnicima, preostalo je materijala da naprave još tri kućice za napuštene pse. Očekuju da će njihova briga i humanost prema nezaštićenim životinjama, podstaći još veći broj donatora.

Izvor: RTS/ Mihailo Jevtić

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti