Model fonda za finansiranje zaštite životne sredine sredinom 2015. godine

Načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Radmila Šerović u intervjuu za agenciju „Beta“ izjavila je da bi do sredine 2015. godine trebalo da bude utvrđen model specijalizovanog fonda iz koga bi se finansirali projekti zaštite životne sredine. Ona je istakla da će odredbe o novom fondu biti implementirane u zakone o zaštiti životne sredine, zaštiti prirode i upravljanju otpadom.

Gospođa Radmila Šerović najavila je i da će 2015. godine biti izvršena revizija dozvola o upravljanju otpadom u skladu sa izmenama Zakona o upravljanju otpadom. Ona je dodala da bi ovo trebalo da bude obavljeno tokom drugog i trećeg kvartala 2015. godine i podsetila da je od 2010. godine do sada izdato oko 1700 dozvola za upravljanje otpadom.

Inače, budžet za zaštitu životne sredine u 2015. godini iznosi 5,09 milijardi dinara, a zajedno sa sredstvima iz IPA fonda i donacijama procenjuje se da će biti 5,36 milijardi dinara. Kada je reč o budžetu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, on iznosi 41,3 milijarde dinara za 2015. godinu.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti