Miteco na IFAT sajmu u Minhenu

ifat-sajamVodeći svetski sajam za vodu, otpadne vode, upravljanje otpadom i sirovinama – IFAT održan je u periodu od 30. maja do 3. juna 2016. godine, u Minhenu. Sajam je okupio više od 3 000 izlagača u preko 55 zemalja sveta i zabeležio rekordnih 135 000 posetilaca.

Mnogobrojni predstavnici industrije otpada iz Srbije tradicionalno posećuju ovaj prestižni sajam, a među izlagačima se nalaze i srpske kompanije. Kao i prošle godine, zaposleni kompanije Miteco posetili su IFAT i tom prilikom su se upoznali sa novitetima u poslovanju u oblasti upravljanja otpadom. U cilju povezivanja i unapređenja poslovanja kompanije Miteco sa kompanijama iz regiona, održani su sastanci, razmenjena dosadašnja iskustva i ugovorene buduće saradnje.

„Ovaj sajam nam pruža mogućnost da se upoznamo sa novim tehnologijama, razmenimo iskustva sa stručnjacima najvećih svetskih firmi koje se bave zbrinjavanjem i tretmanom opasnog i neopasnog otpada, što je za nas neprocenjivo iskustvo u smislu unapređenja našeg poslovanja i otvaranja novih poslovnih mogućnosti“, istakao je Nebojša Tomašević, rukovodilac prodaje i marketinga u kompaniji Miteco.

Svetski sajam za vodu, otpadne vode, upravljanje otpadom i sirovinama – IFAT je ove godine proslavio i jubilej od 50 godina postojanja. Činjenica da broj posetilaca, kao i izlagača, raste iz godine u godinu, svedoči o tome da je ovaj sajam sve jača platforma za razmenu mišljenja predstavnika industrije otpada iz celog sveta i uspostavljanje saradnje između različitih kompanija u ovoj oblasti. Pored Minhena, sajmovi pod imenom IFAT održavaju se još i u Kini, Indiji, Turskoj i Južnoj Africi.

Izvor: www.miteco.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti