Mirović: Vojvodina će biti podrška svima u okruženju kada je reč o proizvodnji hrane

Foto-ilustracija: Pixabay

Vojvodina će u godinama pred nama odigrati svoju ulogu predvodnika u proizvodnji hrane, što će značiti garant i podršku i svim državama u okruženju, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas u Bijeljini na otvaranju jubilarnog 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“.

,,Vojvodina kao najsnažnija poljoprivredna oblast, kao pokrajina koja daje, i po obimu i po kvalitetu, najveći broj najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda, nastaviće sa svojim proizvođačima, gazdinstivma i naučnim razvojnim institutima da pruža podršku Republici Srpskoj i svim drugim državama u regionu. Bili smo, i bićemo uvek, partneri Republici Srpskoj’’, rekao je Mirović.

Među pokroviteljima sajma „Interagro 2022“ jeste i Privredna komora Vojvodine kao važan činilac privrednog razvoja Pokrajine. U organizaciji Privredne komore Vojvodine, na sajmu u Bijeljini učestvuju i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Turistička organizacija Vojvodine, kompanije i udruženja iz Vojvodine.

,,Činjenica da na ovom sajmu učestvuju izlagači iz deset zemalja pokazuje da je on izašao iz regionalnih okvira i ponosni smo što je postao međunarodni. Republika Srpska želi da se ekonomski poveže sa svima u regionu, ali najviše je upućena i oslonjena na Srbiju, što je prirodno’’, izjavila je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

,,Iako je vreme pred nama teško, želim da kažem da je Srbija uvek tu i da u njoj ima dovoljno hrane za sve’’, poručio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović, prenosi sajt Vlade Vojvodine.

Izvor: eKapija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti