Mihajlović: Radimo na stabilizaciji elektroenergetskog sistema, situacija i dalje veoma ozbiljna

Foto-ilustracija: Pixabay

Situacija u elektroenergetskom sistemu povoljnija je u odnosu na jučerašnji dan, ali da je i dalje veoma ozbiljna, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović na početku Ekonomist godišnje konferencije – Svet u 2022.

„Dobra vest je da Obrenovac dobija grejanje i stanje se popravlja, ali je i dalje veoma ozbiljno i time se bavimo sve vreme. Jedan od uzroka krize jesu elementarne nepogode, koje su naročito uticale na distributivni sistem„, rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, od jutros je oko 30.000 korisnika bez napajanja električnom energijom, a 800 trafostanica ne funkcioniše, dok je pre dva dana više od 136.000 korisnika i preko 2.000 trafostanca bilo van sistema.

„Stvari se popravljaju, ali ima i drugih uzroka i faktora, ne samo nevreme, i bez obzira na razne komentare, i dalje stojim iza toga da je prvo potrebno da prevaziđemo krizu. Dajte da to rešimo, kriza je ozbiljna, uključila se cela država, sva ministarstva, ne samo Ministarstvo rudarstva i energetike, i zajedno radimo da sve probleme otklonimo. Kada to rešimo, svi drugi faktori na koje smo i ranije upozoravali naći će svoje mesto i pred Vladom i pred građanima“, izjavila je Mihajlović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti