Mercedesov električni skuter prelazi i do 5 hiljada kilometara

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je u automobilskoj industriji već dugo vodeće ime po pitanju inovacija. O tome svedoči i novi eScooter sa nultom emisijom – lagan, sklopiv i prenosiv, idealan za onih par kilometara od automobila do najbliže radnje ili od parkinga do kancelarije. A da – zagađenje vazduha je svedeno na nulu!

Sa električnim motorom koji pruža snagu od 500 W, eScooter je dovoljno moćan da se penje preko stepenica, a opet dovoljno veliki da se drži u gepeku automobila. Sa ubrzanjem koje ide do 20km/h ova mašina može da vas preveze gde god treba, a ograničenje na 20 kilometara po satu je određeno prema nemačkim standardima gde je eScooter i rođen. Možda ne ide brzo kao automobil, ali sa baterijom od 7,8 A nudi impresivan domet do 25 kilometara bez punjenja.

I prednja i zadnja suspenzija zajedno sa širokim gumama omogućavaju električnom skuteru veću vuču i stabilnost kako na kaldrmi tako i na ravnim površinama. Za dodatnu udobnost i sigurnost, osnova je dovoljno široka za obe noge i dolazi sa neklizajućom prostirkom.

Foto: Mercedes-Benz

Volan je lak za manipulaciju sa brzo podesivom visinom, ubrzanjem kod desne ruke i kočenjem kod leve. Pored toga, tu je i prostor da odmorite noge, prednje i zadnje osvetljenje i bočni reflektori za sigurnost. Opremljen je čak i klasičnim zvoncem koje upozorava na vaš dolazak iza ugla ili raskrsnice.

Uz to, Mercedes-Benza je dodatno mislio i na sigurnost vozača tokom vožnje pa je ugradio centralno postavljen ekran koji olakšava nadzor brzine, nivo baterije i režim vožnje. Sa brzim otpuštanjem nožne ručice, eScooter se preklopi na pola i spreman je za garažu ili prtljažnik. Takođe ga možete lako uneti i u javni prevoz i tako nastaviti svoj put ka konačnom odredištu.

Mercedes-Benz eScooter deo je linije automobila koje kompanija treba da proizvede u naredne dve godine u nastojanju da obezbedi i prepoznatljiv kvalitet i održivi dizajn sa manjim emisijama.

Jovana Canić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti