Međunarodna konferencija o obnovljivim izvorime energije u martu 2016. godine u Vojvodini

skupstinavojvodine.gov.rs sajam oie

Skupština AP Vojvodine saopštila je da će u martu 2016. godine biti održana Međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima energije čiji će domaćin biti upravo Skupština.

Kako je istaknuto, ideju za održavanje Međunarodne konferencije o obnovljivim izvorima energije dao je potpredsednik pokrajinskog parlamenta gospodin Milivoj Vrebalov na sastanku Komiteta 1 AER-a, radnog tela Skupštine Evropskih Regiona, a koji je održan u Vinčesteru u Engleskoj.

Gospodin Vrebalov je na sastanku podneo izveštaj o održanoj konferenciji „Dani geotermalne energije u Vojvodini“ i istakao da je u planu da ova konferencija postane tradicionalna, kao i da se sledeće godine bavi drugim vidovima obnovljivih izvora energije u Vojvodini. Podsetio je da je nakon prošlogodišnje konferencije o obnovljivim izvorima energije francuska grupa ESG iz Strazbura odlučila da investira u eksploataciju geotermalne energije u okolini Kikinde.

Očekuje se da Međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima energije okupi brojne stručnjake iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetike iz Evrope.

Organizator konferencije će biti Skupština AP Vojvodine u saradnji sa partnerskim regijama, članicama Skupštine Evropskih Regiona (AER).

Sandra Jovićević

foto: skupstinavojvodine.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti