Međunarodna konferencija ,,Dani OIE“

Foto: OIE Hrvatska

Nakon pet uspešnih konferencija „Dani dobroga vetra’’ i „Dani sunca’’, ove godine svi obnovljivi izvori objedinjeni su u jednu konferenciju ,,Dani obnovljivih izvora energije’’, koja će se održati u Puli od 12. do 14. juna 2024. u hotelu Park Plaza Histria.

Ovo će biti odlična prilika za dobijanje informacija, edukaciju i povezivanje svih relevantnih aktera zelene energije na jednom mestu.

Na konferenciji, koju pod pokroviteljstvom WindEurope i SolarPower Europe organiziraju Obnovljivi izvori energije Hrvatske, učestvovaće relevantni stručnjaci iz javnog i privatnog sektora, kao i visoki predstavnici nacionalnih i međunarodnih institucija. Svoj dolazak već su potvrdili Džajls Dikson, direktor WindEurope i Valburga Hemetsberger, direktorka SolarPower Europe.

Cilj „Dana OIE’’ 2024. je da se kroz zajedničku raspravu, kao i razmenu znanja i iskustava, pronađu efikasniji načini korišćenja obnovljivih izvora energije i da se na taj način podstakne snažniji razvoj zelenih projekata. Konferencija će obuhvatiti sve važne teme iz područja zaštite životne sredine, distribucije i prenosa električne energije, skladištenja energije, elektromobilnosti, vodonika, obrađujući potencijal svih obnovljivih izvora u Hrvatskoj – sunca, vetra, geotermalne energije, biomase i biogasa.

Jedna od ključnih tema na konferenciji biće i uloga javnih politika za uspešnu energetsku tranziciju na evropskom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Prirodni potencijal obnovljivih izvora u Hrvatskoj je izuzetno velik i predstavlja priliku za ravnomeran regionalni razvoj. Ova zemlja ima kapacitet da postane izvoznik i lider u proizvodnji zelene energije u regionu.

Prijavu za učestvovanje na Konferenciji možete podneti ovde, nakon čega ćete dobiti potvrdi mejl sa ponudom za uplatu kotizacije, kao i linkove za rezervaciju holetskog ili apartmanskog smeštaja po povlašćenim cenama i dodatni fakultativni sadržaj, kao i ostale važne informacije.

Više informacija o iznosu kotizacije i tome šta ona uključuj pogledajte ovde.

Izvor: OIE Hrvatska

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti