Međunarodna konferencija „Balkans Go Circular“ 15 -16. decembra u Beogradu 

Foto-ilustracija: Pixabay

Međunarodna konferencija „Balkans Go Circular“ biće održana 15 -16. decembra 2022. godine u hibridnom formatu u Privrednoj komori Srbije (Resavska 15) u Beogradu. 

Cilj konferencije „Balkans Go Circular” je da okupi sve relevantne aktere iz regiona koji mogu podstaći proces tranzicije na cirkularni model poslovanja, ali i da, kroz izlaganja najvećih eksperata iz ove oblasti, ponudi sistemska rešenja za sistemske izazove sa kojima se trenutno sve ekonomije suočavaju.

“„Balkans Go Circular” je odlična prilika da se upoznate sa najnovijim istraživanjima i analizama, podacima i primerima dobre prakse na globalnom nivou, ali i da steknete jasniju sliku o trenutnoj situaciji u regionu i koja je pozicija balkanskih zemalja na evropskom i svetskom tržištu. Ovom prilikom diskutovaćemo i o modelima planiranja budućnosti i otvorićemo novu platformu za saradnju na regionalnom nivou. Pozivamo sve zainteresovane, nevladine organizacije, predstavnike lokalnih samouprava, eksperte, kompanije i inovatore da se prijave i uzmu učešće na ovom događaju”, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Tokom dva dana programa, kroz četiri panela, dve radionice, šest izlaganja keynote govornika i prezentovanjem brojnih uspešnih primera iz prakse organizatori i učesnici će ponuditi odgovore na aktuelna pitanja:

  • Koliko su važne regionalna saradnja i saradnja između lokalnih samouprava i privatnog sektora prilikom rešavanja sistemskih izazova?
  • Kako rešiti kompleksne izazove?
  • Koja su sistemska rešenja za cirkularne gradove? 
  • Koje su aktuelne finansijske mogućnosti i izazovi? 

Konferencija vam pruža mogućnost da razmenite ideje sa najuspešnijim inovatorima na Balkanu, postavite pitanja najvećim evropskim ekspertima iz oblasti cirkularne ekonomije, saznate koje su sistemske promene potrebne da bi se odgovorilo na sistemske izazove sa kojima se suočavamo i upoznate se sa najnovijim regulativama koje uređuju ovu oblast, ali i razmenite kontakte i pronađetenove saradnike.

Sve koji nisu u prilici da fizički dođu, pozivamo da se registuju na platformu putem linka i na taj način prate zanimljiv program konferencije.

Link za registraciju potražite ovde.

Izvor: Privredna komora Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti