Makiš planira da postavi solarne panele na krovovima

Foto: Pixabay

Sekretarijat za energetiku Grada Beograda raspisao je javni poziv za izradu Studije opravdanosti sa idejnim projektom, za ugradnu solarnih panela na ravnim krovovima JKP Vodovod i kanalizacija. U pitanju je krov zgrade fabrike Makiš – proizvodni pogon Beogradskog vodovoda.

Ova javna nabavka koja se odnosi na odabir optimalnog tehničkog rešenja, kao i na preciznije proračune isplativosti ovog investiranja. Takođe, ostavljena je mogućnost za ispitivanje eventualnog eksternog finansiranja.

U Prethodnoj studiji opravdanosti i generalnom projektu, dat je preliminarni izbor tehničkog rešenja za korišćenje Sunčeve energije u proizvodnji struje.

Osnovna svrha izrade navedene dokumentacije je jasan i tačan prikaz opravdanosti investiranja, sa sledećim podacima: instalisana snaga postrojenja, očekivana proizvodnost postrojenja, očekivani prihod od prodaje struje (ili smanjeni rashod za kupovinu, ako struja bude korišćena za sopstvene potrebe), odnos sopstvenih i pozajmljenih sredstava za realizaciju investicije, period povrata ulaganja.

Obilazak lokacije će biti organizovan 26. aprila 2017, uz određene uslove, koje je naručilac precizirao. Ponude se mogu dostaviti do 10 časova, 11. maja, a istog dana biće otvorene. Rok za završetak dokumentacije je minimum 30, a maksimum 60 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti