,,Limenka Teatar Fest 2023’’ u Somboru

Foto: Grad Sombor

U Somboru je otvoren drugi po redu ,,Limenka Teatar Fest 2023’’, a nastao je sa idejom da spoji pozorište za decu i ekologiju budeći svest najmlađih o važnosti očuvanja životne sredine, pod sloganom „Deca imaju pravo da rastu zdravo“.

Grad Sombor je prepoznao važnost ovakvog sadržaja kao metode edukacije naših najmlađih sugrađana o zaštiti životne sredine i reciklaži, i postao prijatelj Festivala.

Organizatori Festivala koji će trajati do 3. septembra su „Limenka Teatar Fest 2023“ i Narodno pozorište Sombor.

Ulaznice za festivalske predstave ne mogu se kupiti novcem! Da bi se gledala predstava, gledalac mora da sakupi i donese pet limenki, za koje potom dobija jedan alu-coin, prvu ekološku valutu na svetu, načinjenu od aluminijuma, kojom može da kupi ulaznicu.

Pročitajte još:

Ukoliko tokom dana sakupi i više od pet limenki, može dobiti još alu-coina, za koje može da kupi nešto od školskih potrepština na „Limenkica bazaru“. Tu se za alu-coine mogu kupiti eko olovke, blokčići od recikliranog papira, zanimljive knjige odštampane takođe na eko papiru i mnoge druge stvari.

Repertoarom je zakazano sedam predstava iz šest zemalja (Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Srbije i dalekog Perua).

Festival je otpočeo karnevalskom povorkom u kojoj su učestvovala talentovana deca, glumci, pevači, folkloraši, sportisti, balerine, tamburaši, pa čak i mali pčelari. U uvodnoj povorci mogle su se videti i fascinantne lutke koje su doneli umetnici iz Segedina. Umetnička povorka je krenula od zgrade Županije, koju su pratili i predstavnici Grada. Učesnici karnevala su uveseljavali prolaznike ulicom Kralja Petra I sve do Narodnog pozorišta Sombor, mesta otvaranja Festivala.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti