Kruševac dobio LED rasvetu

krusevac.rs led rasveta

Predstavnik Stalne konferencije opština i gradova i menadžer projekta „Unapređenje javne rasvete LED svetiljkama“ gospodin Aleksandar Popović u ponedeljak 14. decembra 2015. godine posetio je Kruševac povodom realizacije pomenutog projekta.

Gospodin Popović je istakao da je Kruševac dobio donaciju u iznosu od 32 hiljade evra za ugradnju LED svetiljki. Dodao je da projekat finansira Nemačko ministarstvo za međunarodnu saradnju (BMZ) i Švajcarska Vlada, a realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština kroz Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu.

Direktor JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ gospodin Vojkan Tutulić istakao je da je postavljeno 120 novih LED svetiljki, a da će na godišnjem nivou ovo doneti uštedu od oko 600 hiljada dinara.

Kako je saopšteno iz opštine Kruševac, JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ ovog grada uradila je projekat, sprovela postupak javne nabavke i izvršila nadzor nad izvođenjem radova, dok je demontažu i montažu novih svetiljki obavila „Elektrodistribucija“ i JKP „Kruševac“. Svetiljke su postavljene u centralnoj gradskoj zoni Kruševca.

Sandra Jovićević

foto: krusevac.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti