Kragujevac spreman za protivgradnu sezonu

Gradsko veće grada Kragujevca na danas održanoj sednici donelo je zaključak kojim grad Кragujevac trajno i bez naknade ustupa 119 protivgradnih raketa Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije koje će koristiti protivgradne stanice sa teritorije grada.

Foto: Milisav Pajević

Imajući u vidu da je grad već ustupio 99 raketa preostalih od prethodne sezone, kao i podatak da će RHMZ nabaviti istu količinu raketa, svaka protivgradna stanica na teritoriji Кragujevca raspolagaće sa po 12 raketa u protivgradnoj sezoni koja počinje 15. aprila.

Članovi veća dali su saglasnost na pravilnike o izmenama i dopunama pravilnika o načinu, kriterijumima i postupku prijema dece u predškolske ustanove Nada Naumović i Đurđevdan.

Pored toga, doneto je i rešenje o utvrđivanju broja dece u vaspitnim grupama za 2019/2020. godinu.

Na današnjoj sednici Gradsko veće donelo je zaključak o objavljivanju javnog poziva za podnošenje zahteva za isplatu podsticajnih sredstava za nabavku mašina i opreme za pripremu stočne hrane i opreme za stočarstvo kao i javnog poziva za isplatu podsticajnih sredstava za nabavku plastenika i opreme za plasteničku proizvodnju.

Javni pozivi biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici grada i mesnim kancelarijama na seoskom području.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti