Korišćenje „simprolita“ obezbeđuje energetski efikasnu gradnju

simprolit„Simprolit system” koji je nastao u saradnji Srbije i Rusije danas predstavlja ekološki, energetski efikasni, ali i najjeftiniji sistem izgradnje objekata.

Simprolit je sastavljen od kuglica stiropora koje su obavijene sa šest dodataka i vibracijom, a sve to je povezano cementom kako bi se dobila cementna rešetka.

Uz odlične performanse, štednju energije i leti i zimi, gradnja ovim sistemom omogućava da vazduh prolazi kroz zidove tako da nema štetnih materija koje se zadržavaju unutar objekta. Osim toga, materijal može da pluta po vodi, otporan je na vatru oko 3 sata, stabilniji je u slučaju zemljotresa.

Veoma je lak pa omogućava bezbednu nadogradnju, ali poseduje i veliku otpornost na vremenske uslove o čemu svedoče i srpski, ruski i evropski sertifikati koje poseduje.

Kreator ovog pronalaska je dr Milan Dević koji je i dobitnik svetskih nagrada za simprolit. Inače firma „Simprolit“ proizvodi različite tipove blokova, fasadnih ploča, međuspratnih ploča, termoizolacije od ovog materijala, a kojim su izgrađene stambene zgrade i restorani u Beogradu, aerodrom u Moskvi, stambeni objekti, domovi zdravlja i tržni centri u Rusiji.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti