Užice: Raspisan javni poziv za subvencije u poljoprivredi 

  0
  Photo-illustration: Pixabay

  Poljoprivrednici iz Užica od danas mogu da podnesu zahtev za subvencije. Ovogodišnji budžet za to iznosi 32 miliona dinara, navodi se na sajtu grada.

  Kako kaže Slobodana Kuzmanovića člana Gradskog veća, opšti uslovi konkursa isti su kao i prethodnih godina.

  “Registrovano poljoprivredno gazdinstvo na terotiriji grada Užica u aktivnom statusu i izmirene obaveze po osnovu poreza osnovni su preduslovi za učešće na javnom pozivu koji obuhvata niz mera. I ove godine Grad će subvencionisati nabavku poljoprivredne mehanizacije, grla stoke, voćarstvo, protivgradne mreže, opremu za navodnjavanje, muzilice. Maksimalni iznos subvencije je 280 hiljada dinara u oblasti stočarstva, odnosno 100 hiljada dinara za voćarstvo. Poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po više osnova, ali je maksimalni iznos subvencije koju grad daje 280 hiljada dinara”, kaže Kuzmanović.

  Sredstva će biti odobravana po redosledu ispravno podnetih zahteva, a prijave se mogu podnositi od 05. aprila u kancelariji 28 u Gradskoj upravi u Odseku za poljoprivredu.

  Za više informacija pogledajte ovde

  U prethodnih šest godina ukupno 2.085 korisnika ostvarilo je pravo na subvencije u poljoprivredi za šta je opredeljeno oko 114 miliona dinara.

  Izvor: Grad Užice