Konkurs za povećanje šumovitosti AP Vojvodine

Foto: arhiva Energetskog portala
Foto: arhiva Energetskog portala

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine.

Cilj Konkursa za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine za 2018. godinu je povećanje šumovitosti AP Vojvodine, širenje mreže šumskih puteva, i unapređivanje rasadničke proizvodnje.

Ukupan iznos sredstava iznosi 135,1 miliona dinara. Sredstva su podeljena u tri grupe: za pošumljavanje 174 hektara dodeljuje se 25,1 milion dinara, za izgradnju šumskih puteva ukupne dužine 25 km namenjeno je 100 miliona dinara – odnosno, do četiri miliona dinara po kilometru, dok je za unapređivanje rasadničke proizvodnje, odnosno finansiranja nabavke opreme do 10 miliona dinara.

Pravo na prijavu imaju lica koja do sada nisu dobijala budžetska sredstva za istu namenu i istu lokaciju, do 31. avgusta, odnosno do 15. juna, zavisno od toga za koja sredstva konkurišu.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti