Kompanija Metalfer na putu ka održivoj budućnosti

Foto: Metalfer

Kao rezultat kombinovanja najnovijih tehnologija, korišćenja obnovljivih izvora energije, recikliranja otpada i smanjenja emisije gasova stvoren je novi proizvod koji je u potpunosti u skladu sa principima održivosti. Naime reč je o Metalfer® Zelenom Čeliku koji se već koristi u proizvodnom programu kompanije.

„Kroz projekte Zelene agende trudimo se da aktivno doprinesemo globalnim naporima ka održivosti. Od velike važnosti su nam inovacije koje smanjuju ekološki otisak, povećavaju energetsku efikasnost i omogućavaju odgovorno korišćenje resursa. Smatramo da naše investicije nisu samo poslovni poduhvati već odgovori na hitne ekološke izazove. Metalfer se zalaže za transformaciju industrije prema održivom poslovanju, gde ekonomska efikasnost i ekološka odgovornost idu ruku pod ruku, a sve u skladu sa osnovnim postulatima cirkularne ekonomije”, istakla je dr Jelena Zakonović, CEO Metalfer Steel Mill.

Pored žiga „Čuvarkuća“ koji kompanija već godinama poseduje, njihova posvećenost održivosti se sada ogleda i u sticanju EPD sertifikata koji se odnosi na sve njihove gotove proizvode, a svedoči o usklađenosti proizvoda sa međunarodnim ekološkim standardima, uključujući i gotovo kompletnu upotrebu recikliranih materijala i transparentnu sledljivost u skladu sa ekološkim smernicama.

„Metalfer ne proizvodi samo čelik – mi oblikujemo održivu budućnost. Sticanje EPD sertifikata je rezultat posvećenosti našeg tima i on reflektuje pre svega našu težnju ka potpunom integrisanju ekološke održivosti u svim aspektima našeg poslovanja“, dodala je dr Zakonović.

Njihov novi proizvod “zelen” je zbog: korišćenja obnovljivih izvora energije, reciklaže otpada, efikasne upotrebe resursa, smanjenja emisija gasova sa efektom staklene bašte, upotrebe održivog materijala, korišćenja zatvorenog vodnog sistema, čistijih postupaka i tehnologije, učešća u održivim inicijativama, kao i zbog obrazovanja, nauke i transparetnosti i izveštavanja.

Izvor: Metalfer

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti