“KfW” dva miliona evra za četiri škole u Nikšiću

nemacka_razvojna_banka

Nemačka Razvojna banka “KfW” obezbedila je Ministarstvu ekonomije Crne Gore dva miliona evra za projekat energetske efikasnosti u četiri osnovne škole u Nikšiću.

Gospodin Veselin Grbović, predsednik opštine Nikšić rekao je da će se u okviru ovog projekta na svim školama promeniti krovovi, prozori i vrata, uraditi nove fasade i okrečiti zgrade.

Osnovne škole koje učestvuju u projektu su: “Jagoš Kontić”, “Milija Nikčević”, “Mileva Lajević – Lalatović” i “Braća Ribar.”

“Reč je o izuzetno značajnoj investiciji, jer će se završetkom započetih radova praktično dobiti novi školski objekti, čime će se omogućiti deci da školsku godinu počnu u mnogo boljim uslovima”, rekao je gospodin Grbović. Najavio je takođe da će se naredni period iskoristiti za konkurisanje za dodelu sredstava projekata energetske efikasnosti koji bi rešili probleme troškova grejanja u još nekim školama.

Gospodin Obren Papović, direktor osnovne škole “Jagoš Kontić” koja učestvuje u ovom projektu sa investicijom od oko 500 hiljada evra kaže da će uz ostale radove u toj školi biti promenjeni dotrajali radijatori i zamenjena rasveta.

D.V
slika: agronews

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti