Kako teku radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca?

Foto-ilustracija: Unsplash (xan-griffin-)

Projekat obilaznice oko Gornjeg Milanovca uključuje izgradnju nove saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Klatičeva, duge 4,78 km, kao i rekonstrukciju postojećeg državnog puta od Klatičeva do ukrštanja sa autoputem „Miloš Veliki“ na petlji „Takovo“, u dužini od 4,70 km.

Ministar za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu najavio je da će projekat biti završen do kraja septembra kao i da obilaznica, koja će biti duga 9,5 kilometara, ide ka finalnim radovima.

Pored toga, četiri mosta koja su deo projekta su takođe u završnoj fazi, dok je zgrađen jedan nadvožnjak i potporni zidovi, saopšteno je na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pročitajte još:

Asfaltiranje će početi u maju, zbog čega će obilaznica biti spremna do kraja septembra. Ovo će omogućiti teretnom saobraćaju da zaobiđe Gornji Milanovac, što će olakšati saobraćaj u samom gradu i poboljšati životnu sredinu za stanovnike.

Paralelno sa ovim projektom otpočeli su radovi na obilaznici oko Valjeva i Kragujevca, dok su obilaznice oko Požege, Svilajnca, Loznice i Bačke Palanke planirane za naredni period.

U pogledu infrastrukturnih projekata, ove godine bi trebalo da bude završeno 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, dok će do kraja 2026. godine ukupno biti izgrađeno gotovo 487 kilometara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti