Kako je Mercedes Benz ostvario Švarcenegerov san

Foto: Mercedez Benz (Promo)

U moju odbranu, svakome je dovoljno par milisekundi da postane zaljubljenik famozne mercedesove G-klase iliti G-vagena, pa se nadam da ću svojim pisanijem odati utisak osednutosti naprednom tehnologijom, ali ne i skupim kolima.

Jer, kada već pričamo o ceni, najviše što mogu da očekujem jeste da, kao pravi čudak, omirišem kožna sedišta “vagena” čiji se vlasnik parkirao da kupi cigarete i sačekam ga tek da čijem prepoznatljivo “klik” kada zatvori vrata.

Zna se ko sedi za volanom ovih ikoničnih terenaca – Kristijano Ronalno, (ne)slavne sestre Kardašijan i verovatno najistaknutiji fan G-klase, Švarceneger!

Ruku na srce, možete li da zamislite terminatora kako vozi nešto drugo do G-klasu (ili eventualno Ladu Nivu, mada o tome drui put)?

E pa vidite, Švarci je na svetskoj premijeri aktuelne generacije modela G-klase  2018. dobio obećanje od tadašnjeg predsednika upravnog odbora ove autokompanije da će se na tržištu pojaviti potpuno električna verzija pomenutog luksuznog terenca.

I pogađate – terminatorov san postao java! Na ovogodišnjem sajmu automobila u Minhenu premijerno je prikazan koncept EQG koji predstavlja uvertiru za potpunu elektrifikaciju G-klase kojoj Mercedes Benz teži do kraja decenije.

Kažu da dobre stvari ne treba menjati, pa je već na prvi pogled jasno da je EQG električni rođak modela G-klase sa SUS motorima. Robustan dizajn i pogon na sva četiri točka sa pravom ga svrstavaju u terence sa visokim performansama, mada ga od dosadašnjih modela izdvajaju svetleće linije koje naglašavaju njegov električni karakter.

Pogledajte kako izgleda EQG, predstavljen pod sloganom “Jači od vremena” budući da se G-klasa, koja je odavno postala zaštitni znak dobrostojeće gospode, proizvodi još od 1979. godine (mada je Lada Niva, dve godine stariji terenac, u fazonu: pridrži mi pivo dok ti pokažem ko je jači od vremena). Uživajte!

https://www.youtube.com/watch?v=WxEx5z55CDg

Milena Maglovski

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti