Kakanj dobija šest eko-ostrva

kakanj.com.ba otpad

U sredu 10. februara 2016. godine u opštini Kakanj u Bosni i Hercegovini potpisan je ugovor o poslovnoj saradnji između opštine Kakanj, JP „Vodokom“ i Društva za postupanje sa ambalažnim otpadom „Ekopak“ Sarajevo.

Ugovorom je predviđena realizacija projekta „Razvoj primarne selekcije ambalažnog otpada iz komunalnog čvrstog otpada u opštini Kakanj“, koji ima za cilj uspostavljanje šest eko-ostrva u pomenutoj opštini. U okviru projekta biće postavljeni setovi kontejnera za reciklažu na šest lokacija, kao i kante za reciklažu za osnovne i srednje škole u opštini Kakanj. Biće organizovana i predavanja u školama i vrtićima o značaju odvajanja otpada, a održaće se i predstava „Reciklaža nije gnjavaža“.

Kako je navedeno u saopštenju opštine Kakanj, opština će obezbediti šest lokacija za postavljanje eko-ostrva, dok će JP „Vodokom“ izvršiti građevinske radove na uređenju površina na kojima će se nalaziti eko-ostrva a redovno će vršiti i pražnjenje ambalažnog otpada, pripremu za transport i reciklažu.

Inače, u opštini Kakanj uskoro će biti postavljeni i podzemni kontejneri, a pre nekoliko meseci postavljen je i prvi polupodzemni kontejner.

Sandra Jovićević

foto: kakanj.com.ba

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti