JKP “Duboko” Užice dobitnik sertifikata za doprinos u uštedi emisije ugljen dioksida

Foto: uzice.rs

Među dobitnicima sertifikata Sekopaka o doprinosu u uštedi emisije ugljen dioksida nalazi se i JKP Duboko Užice. Sertifikat, koji se odnosi na 2016. godinu, uručen je ovom preduzeću za doprinos smanjenju količine emisije ugljen dioksida od 374,29 tona.

Kompanija Sekopak, kao vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom na teritoriji Republike Srbije i kao član svetske organizacije PRO Europe, prvi put svojim partnerima – sakupljačima ambalažnog otpada dodeljuje Sertifikat o uštedi CO2 za učešće i doprinos smanjenju količine emisije štetnih CO2 gasova na godišnjem nivou (tzv. Greenhousegas – GHG balance) za 2016. godinu – ističe se u saopštenju Sekopaka, a prenosi opština Užice. U saopštenju se naglašava da je u 2016. godini Republika Srbija primenom produžene odgovornosti proizvođača uštedela 26.922 tona CO2, od kojih je učešće Sekopaka u iznosu od 20.946 t (78 odsto).

Ključ visokog procenta učešća Sekopaka u odnosu na druge operatere sistema jeste u modelu saradnje sa privatnim sakupljačima i javnim komunalnim preduzećima, čime se postiže izbalansirano učešće svih vrsta ambalažnog otpada (karton, plastika, staklo, metal, drvo) u sastavu ambalažnog otpada – navodi se u saopštenju Sekopaka, koji se svim dobitnicima zahvaljuje na partnerskom odnosu i učešću u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom u našoj zemlji.

izvor: uzice.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti