Jedanaest ulica u Grmovcu dobija vodovodnu mrežu

Foto: beograd.rs

Gradski menadžer Goran Vesić, gradski većnik Stevo Tatalović i zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević obišli su naselje Grmovac u kome su danas počeli radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dužini od sedam kilometara.

Vesić je istakao da će radovi trajati tri meseca, da će obuhvatiti 11 ulica i dodao da se paraleno izvodi projekat za izgradnju vodovodne mreže za ostatak naselja. On je podsetio da Grad Beograd sprovodi projekat da do 2025. godine sva beogradska naselja imaju priključak za vodu i kanalizaciju, čime će biti obuhvaćeno i naselje Grmovac.

Kovačević je podsetio da su građani Grmovca do samo pre deset godina živeli bez struje, vode i gradskog prevoza, zbog čega je Opštini Zemun ovo naselje prioritet. On je istakao da je pored vodovoda u programu i asfaltiranje dve ulice u istom naselju, dok je strateški plan da sve ulice u naredne dve godine na teritoriji opštine budu asfaltirane.

Događaju je prisustvovao izvršni direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Radomir Vujadin, koji je istakao da se radovi na izgradnji sekundarnog vodovoda u drugom delu naselja Grmovac mogu očekivati već do kraja ove godine.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti