Javni poziv za subvencije za proizvodnju sadnog materijala

Foto-ilustracija: Unsplash (Manuel Venturini)

Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za proizvodnju sadnog materijala, uključujući sadnice voćaka, vinove loze, hmelja i ruža, objavljen je 20. novembra 2023. godine. Poziv je otvoren do 28. novembra 2023. godine i predstavlja značajnu priliku za pravna lica i preduzetnike u sektoru poljoprivrede.

Ovaj program podsticaja, koji je usklađen sa zakonodavstvom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, omogućava pravnim licima i preduzetnicima da unaprede svoju proizvodnju kroz finansijsku podršku. Maksimalni ukupni iznos podsticaja koji se može ostvariti po korisniku za jednu kalendarsku godinu iznosi 700.000 dinara.

Za prijavu na ovaj program, zainteresovani proizvođači trebaju podneti zahtev putem digitalne platforme eAgrar, ili preko portala ePodsticaji. Ovaj pristup olakšava proces prijave i čini ga pristupačnijim za sve potencijalne korisnike.

Program podsticaja ima za cilj da unapredi kvalitet i količinu domaćeg sadnog materijala, čime se doprinosi jačanju poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja u zemlji.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti