Javni poziv za dodelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2019.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore je objavilo Javni poziv za dodelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu i programom B-2. Podrška razvoju sektora slatkovodnog ribarstva i akvakulture.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore

Ovim Javnim pozivom podržavaju se uzgajivači ribe, tj. preduzetnici ili privredna društva koji imaju dozvolu za akvakulturu.

Prihvatljive investicije za podršku su: rekonstrukcija uzgajališta; izgradnja ili rekonstrukcija objekata za skladištenje hrane i skladištenje opreme; nabavka opreme za automatizaciju procesa uzgoja; nabavka opreme za poboljšanje higijene u pogledu bezbednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište, kao i uvođenje novih tehnologija u pogledu zaštite uzgajališta od predatora.

Podrška se obezbeđuje u iznosu do 50 odsto od ukupne vrednosti ispostavljenih računa, maksimalno do 7.000 evra.

Nosilac odobrenja za akvakulturu predaje arhivi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja popunjen i potpisan Zahtev za odobravanje podrške sa potrebnom dokumentacijom, a rok za dostavu zahteva je 45 dana od dana objave ovog Javnog poziva.

Realizacija investicija od strane korisnika može početi tek po donošenju Rešenja o odobravanju investicije.

Krajnji rok za završetak investicije i podnošenje zahteva za isplatu je 15. oktobar ove godine.

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem telefona 020/482-270.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti